Wat heb ik nou eigenlijk bereikt?

Als klein meisje

Als klein meisje had ik dromen, ik wilde schrijfster worden, en droomde ervan om voor de klas te staan als juf. Ik wilde mensen helpen en misschien zelfs wel advocaat worden. Het leek me echt heerlijk om tegen de tegenpartij uit mijn dak te kunnen gaan met hele slimme argumenten. Ik wilde trouwen met een prins op een heel mooi paard en wel 4 kinderen krijgen. Ik wilde de wereld zien en reizen en misschien zelfs wel emigreren. Ik wilde iets doen wat belangrijk was. Maar de dromen die ik als klein meisje had zijn iets anders uitgekomen als dat ik toen had verwacht.

Leestip; Een blik in de spiegel

Hobbels en teleurstellingen

Ik heb hobbels gekend in mijn leven en ben van vallen en opstaan groot geworden, heb met tegenslagen om leren gaan die ik me als kind niet eens voor had kunnen stellen. En heb geleerd dat er maar weinig mensen zijn die ik echte vrienden kan noemen. Dat er veel mensen niet zijn wanneer je ze nodig hebt. En dat je niet altijd kunt verwachten dat andere mensen hetzelfde denken als jij, hoe graag je dat soms ook zou willen.

Ik heb geleerd dat je geen boeken uit hoeft te geven om schrijfster te zijn, omdat ik met mijn bloggen al mijn verhalen gewoon ongecensureerd met de wereld kan delen en dat ik daar heel gelukkig van kan worden.

Grote monden worden niet altijd gewaardeerd

Ik heb geleerd dat die grote mond met tegen argumenten in een rechtszaal misschien goed van pas komt, maar in het echte leven vaak een stuk minder handig is. Dat je soms gewoon moet slikken en je woorden bij je moet houden. Omdat niet iedereen altijd op jou mening zit te wachten.

Ik heb geleerd dat die prins misschien niet je leven in komt galopperen op een mooi wit paard, maar ook gewoon die jongen kan zijn, die op de verjaardag is bij de buren. En dat die prins zijn wens over het aantal kinderen wat je wilt hebben best een beetje kan verschillen met het idee wat jij daarover had. Maar dat je in de liefde soms een compromis moet kunnen sluiten. En dat je daar achteraf juist heel gelukkig van kan worden.

Leestip; Ik ben niet die moeder

Bucketlist?

Ik heb geleerd dat er geen termijn zit aan het zien van de wereld, want je hoeft echt niet op je 21ste je bucketlist behaald te hebben. Het is namelijk echt heel leuk om dat samen met je gezin te kunnen doen en samen elke keer weer een beetje meer over de wereld te leren.

Ik heb geleerd dat je je beroep niet op je 14e hoeft te kiezen bij het behalen van de middelbare school. Maar dat wanneer het leven anders loopt als dat jij had voorzien je je gewoon nog verder op kan laten scholen als je 26 bent en je dus niet voor altijd met je handen in de bloemetjes hoeft te staan, ook al werd je daar vroeger misschien wel heel gelukkig van.

Ik heb geleerd dat het leven niet altijd loopt zoals ik op mijn 6de misschien uit had gestippeld. Maar dat neemt niet weg dat je van al die onverwachte wendingen juist enorm moet genieten. Want al die wendingen, die je niet van te voren had kunnen voorzien maken het leven juist zo mooi!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.