Een blik in de spiegel

Sinds ik moeder ben geworden heb ik al een heel hoop dingen geleerd, van het kunnen functioneren op zo goed als geen slaap tot het waarderen van koude koffie. Maar in de afgelopen jaren is 1 ding me wel heel duidelijk geworden, Karma.. want ja, dat bestaat echt! En vanaf dat onze kleine wondertjes geboren worden doen we echt allemaal onze stinkende best om er lieve, leuke en vrolijke wezentjes van te maken die normen en waarde mee krijgen en deze dan ook netjes benutten. Maar sommige eigenschappen zitten er toch echt al heel vroeg in. En wanneer hij dan iets doet waar ik minder enthousiast over ben grap ik regelmatig dat hij dat van zijn lieftallig papa heeft. Maar als ik eerlijk ben, en ik kijk goed naar dat kleine mannetje.. is het vaak net of ik in de spiegel kijk, en dat geld voor de leuke, maar ook zeker de minder leuke kanten.

 

Een blik in de spiegel, of.. 10.

 • Hij zingt de hele dag. Het is wel super vrolijk en over het algemeen zo vals als een nachtegaal, maar hij zingt de hélé dag, wat vaak ook super schattig is hoor, dat moet ik wel toegeven.
  Maar ik snap nu opeens waarom ik in het vliegtuig naar Turkije niet meer mocht zingen van mijn moeder toen ik zelf een tekst op de spicegirls had bedacht en wat ik voor mijn eigen gevoel ook vet goed had gedaan, maar die ene zin al 600 keer had herhaald en onze mede passagiers lichtelijk gestoord van me werden.
 • Hij komt iedere dag vrolijk zijn bed uit! En ik kan zeggen dat hij die positieve eigenschap echt niet van zijn vader heeft, dus dat moet wel bij mij vandaan komen.
 • Hij kan echt enorm zeuren.. oké oké hij heeft misschien wat positieve eigenschappen van mij, maar ook hier speelt mijn karma op. Deze eigenschap heeft hij echt van mij meegekregen. En tja.. daar ben ik niet altijd even trots op.
 • Hij heeft de gave om van iets  negatiefs iets positiefs te maken, en geeft niet zomaar op als je even niet zo blij bent!
 • Je hoort hem altijd overal bovenuit. Of ik school nou binnen kom lopen, op de camping sta of tijdens zwemles binnen kom, Davy hoor je van mijlenver. En ja.. ook die heeft hij van mij! Al moet ik eerlijk zeggen dat ik die graag doorschuif naar mijn vader. Dat is dan weer zijn karma.
 • Hij denkt altijd aan iedereen en is erg begaan met zijn vriendjes en vriendinnetjes. En hoewel ik graag zou roepen dat hij deze mooie eigenschap van mij heeft, moet ik zeggen dat ik denk dat hij dit meer van zijn lieve oma heeft, die onthoud alles en is altijd met iedereen begaan. Daar zou ik soms best een voorbeeld aan mogen nemen.
 • Hij heeft trouwens ook de hele dag honger, en ja ook dat komt me (erg) bekend voor.
 • Als het aan hem ligt heeft hij trouwens een kast vol schoenen, hij vind alles mooi en wil het liefst elke week een nieuw paar. Oké, ik geef toe. Ook dat heeft hij niet van vreemd.
 • Hij hoort echt alles, van een zakje snoep dat open gaat tot als ik heel per ongeluk zachtjes k*t zeg. “Wat zeg je dan mama?” yess hij heeft gelijk. Maar ook dat klinkt erg bekent.
 • Hij kan zich ook niet zo goed alleen vermaken met speelgoed.
  ik kan me nog herinneren dat ik vroeger bij oma niet meer mocht puzzelen omdat ik hem toch nooit afmaakte. Tja.. ook dat zit er dus gewoon in.
 • Hij is erg gevat en heeft op zo’n beetje alles een weerwoord. Vaak is dit ook wel super grappig, maar soms ook wel eens bloed irritant. En ja van wie hij dit heeft? Uhm……
 • Hij kan uren knuffelen en lekker samen op de bank onder een dekentje een filmpje kijken met een lekkere bak thee. Ja daar kan ik zelf ook erg van genieten.
 • Hij heeft doorzetting vermogen waar menig volwassenen u tegen zegt. Maar wel alleen wanneer het hem uit komt. Deze eigenschap zou ik wel wat meer willen hebben, maar die heeft hij dan weer net van papa meegekregen.
 • Hij kan de hele dag praten. Praten praten en nog eens praten. Er zit vaak geen stop op. En tja.. ook die tekst is me niet vreemd.
 • Hij kan dingen soms moeilijk los laten en blijft best wel eens in dingen hangen. Deze spiegel is voor papa. Want ik kan letterlijk naar de keuken lopen en een ruzie achter me laten. Zo zonde van de tijd!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb