Behangplakdagen

Begin de dag met een lach of een liedje.

Je hebt wel eens van die dagen, die dagen dat je ‘s morgens al moeite hebt om wakker te worden en je ogen open te houden en je lieve kleine stuiterbal dan ook nog eens extra vroeg is. En waar hij normaal nog even lekker naast je kruipt, daar nu echt niets van wil weten. En meteen begint met de nieuwe liedjes die hij de afgelopen week op school heeft geleerd op een niveau dat bijna de hele straat zijn gezang kan horen. En als je pech hebt komt het hele sinterklaas ritueel ook nog even voorbij om gevolgd te worden door Rudolf, want dat is hélémaal van nu als je hem mag geloven. Al kost het jou nog steeds erg veel moeite om je ogen open te houden zonder satéprikkers. Van die dagen die beginnen en waarvan je eigenlijk al van te voren weet dat het zo’n dag word. Zo’n “behangplakdag” zeg maar. 

Lees tip; ik wil ook een papadag!

Je valt in herhaling.

Dat je 4 keer moet zeggen dat hij nu echt even door moet eten. Of 10 keer moet herhalen dat hij niet op sloffen naar buiten mag. Of dat de hond niet als hobbelpaard gebruikt mag worden en de tafel niet als lanceerbaan. En de bedden geen springkussens zijn en de trap geen glijbaan.. Zo’n dag dat je 600 keer moet roepen dat hij nú echt zijn schoenen aan moet trekken als je weg moet. En wanneer je dan net in de supermarkt staat hij ineens heel nodig moet plassen. 

 

Nee nee en nog ens neeeee

Zo’n dag waar bij ontbijt, lunch en avond eten zijn beker over tafel gaat en de hond stiekem zijn broodje voert omdat hij niet meer wilt. Zo’n dag dat je 10 keer moet vertellen dat hij niet in de regen op de trampoline mag en nog eens 10 keer moet zeggen dat hij sowieso niet buiten kan spelen in de regen. Zo’n dag dat hij de hele dag zeurt en niet snapt dat als je nee zegt tegen een snoepje omdat hij al genoeg heeft gehad we dan niet over gaan op koek, chips of doe maar pannenkoeken. Pffff nee nee en nog eens nee!

 Lees tip; ik ben niet die moeder!

Verstoppertje maar niet met jou

En zo’n dag waar hij het super grappig vind om jou telefoon te verstoppen en dan vervolgens zelf eigenlijk ook niet meer te weten waar hij hem gelaten heeft. En als je hem dan eindelijk hebt gevonden dit doodleuk te herhalen met de afstandsbediening.

 

Zo’n dag dat je man net toevallig moet overwerken, of tenminste doet alsof?! Omdat hij aan jou stem al kon horen dat hij beter even mijlenver uit de buurt kan blijven omdat hij waarschijnlijk de gebeten hond is als hij thuis komt.

 

Netflix and chill

Gewoon zo’n dag, dat hij het zeuren letterlijk heeft uitgevonden en je hem het liefst achter het behang zou plakken en zelf met een glas wijn én een goeie serie op netflix met je beentjes omhoog op de bank zou ploffen. Maar echt educatief verantwoord is dat natuurlijk niet, dus we moeten toch echt wachten met die serie tot onze kleine stuiterballen dan weer eindelijk in bed liggen.

 

*Verder ben ik heel gek op hem hoor, maar af en toe..

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb