Mijn goede voornemens

Het is weer zover, het jaar loopt bijna ten einde. En dan komt nu dus ook weer de tijd van de goede voornemens. Welke goede voornemens staan er op jou to do list? En welke kun je eigenlijk bij voorbaat al schrappen?

Gezond leven
Ieder jaar neem ik me weer voor om gezonder te gaan leven. Denk aan meer bewegen, gezonder eten en in mijn geval ook minder roken. Nou ben ik het afgelopen jaar thuis komen te zitten met acnes, waardoor mijn tijd vooral door gebracht word op de bank. Dat hardlopen, fietsen en meer bewegen kan ik dus alvast doorstrepen.

Leestip; Van fulltime werken, naar chronisch ziek

Liever zijn
Ja deze klinkt een beetje bijzonder, ik zeg dan ook niet dat ik heel onaardig ben ofzo. (nouja.. misschien soms wel een beetje.) Maar voor mijn vriendje mag ik best af en toe wat liever zijn. Ik kan nog al heftig uit de hoek komen. Dus deze laten we staan.

 

Minder op mijn telefoon
Deze neem ik me regelmatig voor eigenlijk, maar zeker nu ik met mijn eigen website en blog ben begonnen mag ik me hier wel wat strikter aan gaan houden. Tenminste.. in de tijd dat mijn gezin thuis is. Het sluipt er langzaam in dat we soms ’s avonds beide op een deel van de bank zitten met onze telefoon, zonder echt nog een gesprek te voeren. Tijd voor een beetje qualitytime.

Leestip; Ik ben niet die moeder

Bezuinigen
Na de dure decembermaand schrik ik wel ieder jaar een beetje van mijn uitgavenpatroon. Niet zo gek ook als je kijkt wat er zelfs in een jaar “dat we het rustig aan zouden doen wat betreft cadeautjes” alleen voor Davy al 20 cadeautjes onder de boom zijn beland. Ik kan er niets aan doen. (ja ik weet het, ik kán het wel, ik wíl het gewoon niet. Het is namelijk zo gezellig!) Maar voor 2020 neem ik me toch weer voor, om wat minder geld uit te geven.

 

Mijn diploma HR te behalen
Het afgelopen jaar was niet echt makkelijk, er kwam een hoop ellende op ons pad en die rot acnes heeft een hoop frustraties en pijn met zich meegebracht. Ik ben mijn baan kwijt geraakt en in de ziektewet beland. Maar na regen komt zonneschijn, want ik heb nu ook de mogelijkheid gekregen om weer aan een studie te beginnen. Iets wat ik nooit was gaan doen als dit niet op mijn pad terecht was gekomen. Dus mijn doel voor komend jaar is om mijn diploma te gaan halen!

Mijn goede voornemens lijst is zo wel zo’n beetje compleet. Hebben jullie nog bijzondere dingen op je lijstje staan?

Reactie plaatsen

Reacties

Christina
4 jaar geleden

Bij elke "deur" die sluit, gaat een nieuwe open.
Hoe mooi dat je nu de kans krijgt om dat diploma te halen ♡

Maak jouw eigen website met JouwWeb