Uiteten met kinderen

8x waar ga ik het liefst een hapje eten met mijn zoon
Wij zijn alle bij gek op lekker eten en voor wij Davy hadden, gingen we regelmatig lekker even de deur uit om een hapje te eten. We liepen dan lekker een rondje over de koemarkt en bekeken waar we zin in hadden. Maar je merkt dat als je eenmaal ouders bent, uiteten toch wat minder vaak gebeurt. Het kan namelijk nog wel eens een uitdaging zijn om een restaurant te vinden waar je lekker kan zitten met je kind zonder dat je met een happymeal bij de Mac Donalds eindigt.  Hoe lekker dat af en toe ook kan wezen natuurlijk.

De wok

Onze voorkeur gaat uit naar de wok in Heemskerk! Zeer ruime keuze, altijd schoon en super vriendelijk. Maar in iedere stad is er volgens mij wel 1 te vinden.

Bij ons en vooral bij Davy met stip op nummer 1. Wokken vind hij echt prachtig! Hij vind het geweldig dat hij zelf mag kiezen wat hij wilt eten en dat hij van alles door elkaar kan eten. (nou moet ik toegeven, Davy is een makkelijke eter en eet dus ook bijna alles.) het is dus ook gewoon super leuk om met hem van alles te proberen, van sushi tot frikandellen, van babi pangang tot carpaccio, hij wil alles proeven. Zolang we de toetjes natuurlijk niet vergeten. Wat wij hier dan vooral een groot voordeel aan vinden is dat hij niet de hele tijd hoeft te blijven zitten. Hij heeft nou eenmaal niet zoveel zitvlees.

Boss sushi restaurant

Boss, Sumo, la cubanita. Het is allemaal een beetje hetzelfde principe. Je krijgt een kaart of een ipad en mag iedere gang een aantal gerechtjes uitzoeken. Super leuk want door de plaatjes hebben ze een beeld bij wat ze te eten gaan krijgen. Vaak is het in dit soort zaken ook wat drukker en rumoeriger waardoor je dus niet het gevoel hebt dat je opgelaten moet zorgen dat je kind netjes stil zit en niet te veel herrie maakt.

Cafetaria de heerlijkheid

Je zal misschien in de eerste instantie denken, een snackbar? En ja dat is wel een beetje waar. Maar ik moet zeggen dat ze hier een heel breed assortiment aan verschillende hapjes en gerechten hebben en dat ik nog weinig zulk lief personeel/eigenaren mee heb gemaakt als bij de heerlijkheid. Daarnaast willen ze overal rekening mee houden, wat betreft allergieën of diëten en is het er ook nog eens super schoon! Mijn zoon word hier dan ook met een brede glimlach en een dikke knuffel ontvangen en ze zijn altijd even vriendelijk en beleeft. Het is dan ook heerlijk om hier een hapje te eten zonder dat je je druk hoeft te maken over je kind. Want deze zijn hier meer dan welkom!

 

Lotje wine & dine. Volendam

Ik ben niet heel bekent in Volendam en durf dan ook niet te zeggen dat je hier het best kunt eten van heel Volendam. Maar wat vind ik dit toch iedere keer weer een heerlijke ervaring. We zijn hier al regelmatig geweest met en zonder Davy en voelen ons bij ieder bezoek meer dan welkom. Ze zijn echt mega vriendelijk als het om kinderen gaat en niets gaat ze dan ook te ver. Je kunt hier dan ook rustig even lekker gaan zitten en wat eten.

(voor de volwassenen onder ons, de High wine van Lotje is ook een echte aanrader! (die zou ik alleen zonder kinderen plannen! 😉)) Maar dat is echt een paar uur pure verwennerij met de beste wijnsoorten en de lekkerste hapjes!

 

Effe anders

Dit was voor we Davy hadden altijd onze vaste prik. En het eten is er dan ook nog steeds geweldig en we zitten er dan ook graag, wel minder vaak als dat we zouden willen maar toch. Zomers kun je hier heerlijk op het terras zitten om een hapje en een drankje te nuttigen terwijl er kinderen spelen bij de koeien die in het midden van de koemarkt staan. Het personeel is stuk voor stuk enorm vriendelijk naar kinderen en hoewel ons kind er niet bepaald voor gemaakt is om dus lang aan tafel te zitten, is er ook de mogelijkheid om hem een kleurplaat met wat potloodjes te geven of een spelletje op de ipad. Zodat je toch wat rustiger kan blijven zitten.

Warrie Knarrie

Bij warrie knarrie kun je in mijn ogen zo’n beetje de lekkerste broodjes van Purmerend halen en daarnaast is de prijs ook nog eens leuk. Er is hier een ruime keuze aan super lekkere lunch gerechten en omdat het er bijna altijd druk is kun je hier prima gaan zitten met je kind! Je kunt hier namelijk gewoon super gezellig zitten én lekker eten. En je hoeft niet stijf recht te zitten en zachtjes te praten. Een echte aanrader als je het aan mij vraagt.

De Boffert

Lekker cliché maar welk kind maak je nou niet gelukkig met overheerlijke pannenkoeken. Nu ben ik zelf ook super gek op pannenkoeken, dus het kind in mij word hier dan ook erg gelukkig van moet ik toegeven.

 

HEMA

Als je trouwens een keer wilt ontbijten met je kind kun je prima bij de HEMA terecht. Voor een paar euro heb je hier een ontbijt met koffie, een croissant, een glas Jus en een broodje met beleg. Mijn kind voelt zich helemaal trots als hij als “groot mens” mag ontbijten. Want dat doen we normaal natuurlijk gewoon thuis. En voor die paar euro is dat best leuk om een keer te doen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb