Tips voor de kerstvakantie

Kerstvakantie tips, ook met weinig een leuke dag!
Het is weer bijna zo ver, nog een paar dagen school en dan hebben onze kleine wondertjes vakantie. En daar zijn ze over het algemeen ook wel aan toe na al die drukte van de afgelopen tijd! Maar voor papa en mama zijn die vakanties vaak een stuk minder leuk als voor de kids. Omdat wij in veel gevallen toch gewoon moeten werken en op de dagen dat we dan wel vrij zijn proberen we er leuke dagen van te maken. Maar wat is nou leuk? Wat is er te doen in de kerstvakantie? Zonder dat we een godsvermogen kwijt zijn aan dure pretparken moeten onze draakjes toch ook een leuke dag hebben?!

 

Monkeytown!
Yes i know. Menig ouder zit er eigenlijk niet op te wachten om deze in de drukke periodes zoals vakantie op te zoeken. Maar toch, onze kinderen vermaken zich er prima en je bent voor €8,- (per kind) klaar. Heb je een groot gezin dan is dit misschien iets minder voordelig, maar lees dan gerust verder.

 

De schaatsbaan
Zodra het straks wat kouder word en het echt gaat vriezen zullen er overal weer ijsbanen opgespoten worden, vaak is de entree hiervan een paar euro en je kunt je hier de hele dag vermaken. Zeker als je zelf en voor je kindje schaatspullen hebt is dit super leuk. Daarnaast mag je naar dit soort banen ook zelf wat te snoepen en eten meenemen en is je uitje dus helemaal niet zo duur.

 

Koekjes bakken
Het klinkt waarschijnlijk mega ouderwets, maar kinderen vinden dit nog steeds prachtig! Koop een pak koekjesdeeg en wat vormpjes, of misschien heb je deze al in huis (anders zijn ze voordelig aan te schaffen bij action) En je kids zijn de hele middag zoet.

 

Spurd
Dit is wel een beetje Purmerend gericht, ik heb geen idee of ze dit in andere plaatsen ook doen, maar spurd bied hier in de vakanties op vaste tijdstippen in sporthallen (gratis) vermaak aan voor de kinderen. Op hun website kun je precies vinden wat er voor welke leeftijdsgroep wanneer word georganiseerd. Mijn zoon vind het iedere keer prachtig!

 

Spelletjesmiddag
Niet alle kinderen zijn hier voor te porren maar mijn zoon vind het prachtig. Leg wat spelletjes klaar en zet een lekkere beker limonade en een koekje klaar en je hebt er geen kind aan.

 

Verder kun je natuurlijk ook nog naar het zwembad, naar de bioscoop, bij een mooie dag een wandeling in het bos of het park maken of natuurlijk de kinderboerderij of een speeltuin. Thuis een filmmiddag organiseren met een leuke kerstfamilie film en een bakje chips. Kruip lekker samen op de bank en ik weet zeker dat je kind het heerlijk vind. Ze hoeven er natuurlijk ook niet iedere dag uit.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.